Konserverade änkor och kvinnor på undantag : prästänkornas villkor i Uppsala stift 1720-1920 : från änkehjälp till familjepension - Norrman, Ragnar (Acta Universitatis Upsaliensis. Studia historico-ecclesiastica Upsaliensia, 1993)
Builds on extensive research in Swedish archives concerning parsons' widows in the diocese of Uppsala.