Ain Sch'n New Buch, lustig zů Lesen, den gantzen zug, vnd Raiss, des Durchleüchtigisten Fürsten, vnd Herrn Philippo Printze[n] auss Hispanie[n] [et]c. : Seiner Fürstliche[n] Durchleüchtigkait ankunfft zů Genua, Den durchzug Italien, Germanien, vnd dero Erblichen Niderburgundischen Landen, was Thurnier, Kampff, manicherlay Ritterspil, sambt andern wunderbarlichen Bancketen, Lust vnd freüden Spilen, Entgegen ziehung, herrlichem Empfahen, Schanckungen, auch allem dem jenigen, so nach eines yeden Fürstenthumbs Lands, Stat, oder orts, seiner gelegenhait vermüge, jr Durchleücht Eer bewisen vnd erpotten, von meil zů meil, besonnders nutzlich dem wanderten bescriben worden, von Anno 1549. bis auff 51. Jar geschehen - Heysl, Hans, fl. 1551 (German books before 1601. Series II, 1551)
Description of Philip's travels in Italy, Germany, and the Low Countries, and various celebrations in his honor.