Peranan agama dalam pembangunan masyarakat desa - Ganie, Fatchuddin Abd (Seri penerbitan - Lembaga Penerbitan, Institut Agama Islam Negeri Sunan Kalijaga ; no. 11., 1974)
Religious aspects of rural community development; a lecture.