Pertentangan : antoloji cherpen Melayu sa-lepas Perang Dunia Kedua - Omar Mohamad Hashim (Dewan Bahasa dan Pustaka, Kementerian Pelajaran Malaysia, 1971)
Collection of short stories; includes biographies of the authors.