Parti Islam Se-Malaysia di peringkat negeri (Kedah) dan di peringkat kawasan (Kubang Pasu) : satu kajian tentang agama, politik dan kepimpinan - Ahmad Kamar (Antropologi & Sosiologi, Universiti Malaya, 1984)
On Parti Islam Semalaysia, politics and government in Malaysia; Islam and politics; thesis.