Perwatakan dalam sejarah Melayu : kajian teks Sejarah Melayu, bimbingan untuk STP/HSC dan mahasiswa jurusan sastra Melayu klassik di universiti-universiti - Mustafa Mohammad Isa (Greetings Distributors, 1977)
Analytical study of the characters in Sejarah Melayu, a Malay classic.